2015. december 3., csütörtök

02. LXXIII. Fejezet

Sasuke

Pizzával megtömött szájjal fordultam a TV felé mikor a szerelmem felhangosította nekünk.
- Szörnyű tragédiáról kell ma este műsorunkban beszámolnunk önöknek – szólalt meg a TV bemondós női hang, betöltve az étkezőt. Mindannyian összenéztünk.
- Akkor mondjad már cica, ne tarts hatásszünetet, ettől nem leszünk izgatottabbak! – mordultam fel teli szájjal. Igen, geci éhes voltam.
- Tegnap virradóra, vérben úszó ruhában fogtak el egy férfit Angkorvat belvárosában, az Elisabeth körúton. Ő maga tett bejelentést, és azt mondta a diszpécsernek, hogy megölte a szüleit. Rendőrök siettek a megadott címre, ahol megtalálták a szénné égetett és egyben megkéselt holttesteket az egyik szoba bejáratánál, egymás mellett. A támadó zavart volt, ezt igazolja, hogy amikor felhívta a rendőrséget – információink szerint – azt mondta: „Én vagyok a sátán, megöltem a szüleimet és magammal is végezni fogok.” Úgy tudjuk, a 34 éves gyanúsított nem élt együtt szüleivel. Rendszeresen ivott, és gyakran kért pénzt tőlük, általában ezért látogatta meg őket. Feltételezik, hogy vasárnap este is emiatt pattant ki, majd torkollott késelésbe a vita. A férfi máig sem tagadja, hogy ő a tettes, csak azt igazolja, hogy kényszerítették a gyilkosságra. Elmondása szerint maszkos alakok keresték fel, akik megfenyegették, hogy ölje meg, majd égesse el a szüleit. A rendőrség úgy gondolja, ők állhatnak az eddigi gyújtogatások mögött is. Az áldozatok Edgard és Walentine Derless, a régi, 1978-ban leégett angkorvati Középiskola igazgató párosa. Emlékezzünk meg róluk egy perc néma csenddel.
- A KIS GECIK – pattant fel Narou.
- Kuss te gyökér, egy perc néma csend! – sziszegte oda Mini.
- Ez borzasztó.. – rázta a fejét a bomba nőm.
- Hát szerintem az a borzasztó, hogy még mindig nem kapták el ezeket a gyújtogatókat – dőlt hátra Stefan – Mit csinál a rendőrség?!
- Veri a faszát – adta az egyértelmű választ a colos haverom – Ezért kell nekünk megtalálni őket.
- Kuss – szóltam nekik oda lenyelve a falatomat, majd újra beleharaptam – A cicám még beszélni akar – mutattam a TV-képernyőre, mire mindannyian közelebb húztuk a székünket a TV-hez, a Mini még fel is mászott fél térddel az asztalra, hogy jobban lássa. A bemondó kisasszony szorgosan folytatta, miután összerendezgette a papírjait.
- Tegnap reggel két holttestet találtak egy hosszúpályai házban. Újabb kettős gyilkosság történt, a 73 éves asszonyt és 79 éves férjét még pénteken ölték meg. Matthew, a férj, még a kórházban tanúvallomást tett a rendőröknek, majd meghalt. A rendőrség a mai sajtótájékoztatón közölte, hogy a pár 27 éves unokáját gyanúsítják, aki egy bárddal támadt a nagyszülőkre. Matthew vallomása szerint, az unokájuk könyörgött nekik hogy bocsássanak meg neki, de kényszerítik erre. Az egyenruhások vasárnap, késő délelőtt fogták el. Beismerő vallomást tett. Később kiderült, Flora, a feleség, szintén a volt angkorvati Középiskola egyik munkatársa volt, biológiát tanított az akkori diákoknak.
Ekkor csörgött a telefonunk. Azaz az enyém. Kihalásztam a zsebemből és beleharapva a pizzába,megnyomtam a kis zöld felvevő gombot, miután realizáltam a „Fater” szócskát az iPhonem képernyőjén.
- Havóó? – szóltam bele kulturáltan.
- Fiam te eszel?
Lenyeltem a falatot.
- Ja. Miért? Baj?
- Nem – nevetett fel lemondón – Láttátok a híreket?
- Csak a végét.
- Ohh…
- Miért?
- Mert Thomasék házát is felgyújtották. De túlélték! Most itt csövelnek nálunk. – tényleg… ők is együtt laknak egy ideje.
- Ohh… - éreztem nagyon együtt. Ja nem. – És most akkor ők is besegítenek?
- Nem, éppen sajnáltatják magukat.
- Sok hasznuk van.
- Hát igen.
- Láttad, mi ment a TV-be? A tanáraitokat megölték.
- Igen, igen, csóri Flora néni, pedig bírtam. Egyszer kegyelemből nem húzott meg bioszból. No meg mert anyád segített.
- Ezek a gyújtogatók, ugye tudod?
- Igen.. – sóhajtott – Igyekezzetek. Ki kéne hallgatni a csávókat, akikre kényszerítették a gyilkosságokat.
- Szóval menjünk be egy börtönbe?
- Kéne. Sokat segítenétek vele.
- Mi mást sem csinálunk csak segítünk – masszíroztam meg az orrnyergem – Pedig amúgy mi vagyunk a rosszfiúk.
- Már miért lennénk azok?
- Maffia. Drog. Gyilkosságok, kínzások. Soroljam?
Ezen felnevetett.
- Jogos! Igazad van.
- Nekem mindig! – kaptam be az utolsó falatot – Na, de lerakom, éppen vacsizunk.
- Együtt?
- Aha.
- Már ti is egy nagycsalád vagytok.
- Ha Narou a rokonom, inkább megkéselem magam – forgattam meg a szemem.
- Szeretlek, fiam – mondta ezt hirtelen. Kiesett a kezemből a pizza szelet, amit el akartam venni. Na dikk ez honnan jött? Nem sűrűn mondd ilyeneket, de elvigyorodtam. Szeretem, mikor szeretnek.
- Én is téged, apa – és ezzel leraktam.
- Na? – hallottam meg Stefan hangját. Akkor realizáltam, hogy az egész csipet csapat, mint holmi szurikáták úgy nézett végig, miközben telefonáltam. Szinte alig pislogtak.
- Naaa? – ez már ingerültebben Narou volt. Istenem bazdmeg nem nekem kéne szednem a gyógyszereimet, hanem neki. Apropó ma még nem vettem be, majd vacsora után beveszem.
- Be kell mennünk majd a börtönbe.
- Minek?
- Hogy kihallgassuk a mi kis gyilkosainkat igaz? – könyökölt fel az asztalra Dorian és sunyi vigyorral pásztázta az arcom.
- Ja – értettem vele egyet.
- Ez remek drága egyetlen Matsukóm – kezdte gúnyosan, mire szemet forgattam. Jól kezdődik – És azt mégis hogy a bűnbánatba csináljuk?? Szerinted, csak úgy beengednek a börtönbe, hogy beszéljünk két rabbal, akik közül az egyik Sátánnak hiszi magát?
Erre mi, régi motorosok riadtan összenéztük. Ne… Csak a rendőrruhákat ne.
- Mi az? – forgatta a fejét Jonathan.
- Van egy taktikánk – kezdte Naoki.
- De azt már rég nem használtuk – sziszegte Narou.
- Mi az? – ez Stefan volt.
- Hát az legyen meglepetés… - sóhajtotta Rayne Erre az újak összenéztek, de csak vállvonogatással lereagálták a dolgot. Hát, ha megtudják, hogy rendőrruhába kell préselniük magukat, annyira nem fognak vállat vonogatni. És én csak szurkolni tudok, hogy rendőrruhában ne jöjjön rá Dorianra a kleptomániája, és ne akarja például az egyik börtöni rendőr nyakából ellopni az aranykeresztjét vagy a telefonját. Mert valahogy a rókának a szobájában fel vannak halmozva a drágábbnál drágább telefonok, és akárhányszor kimozdul itthonról mindig eggyel több lesz neki, de nem használja őket. Az arany láncokról, és a többiről már ne is beszéljünk.


Mimoza

- Mikor indultok? – kérdezte Nero, felülve a pultra, mikor Rayne, Sasuke és én kihömpölyögtünk a konyhába.
- Amint faterék elintézték a papírokat, hogy gond nélkül bejuthassunk. Az úgy két nap – sóhajtott a barátnőm pasija és a dögcédulájával játszadozott – Ja és Mini, meg kell oldanod majd a kocsiból, hogy a biztonsági kamerák ne legyenek bekapcsolva, abban a cellában ahol az aktuális gyilkost kihallgatjuk, mert nem akarjuk, hogy tudják, miről folyik ott a beszélgetés, rendben? Szóval veled majd vokitokin beszélünk, hogy tudd, hol vagyunk.
- Akkor mi is megyünk? – pislogtam nagyokat teli szájjal. (nutellás gofrit ettem, amit az asszony csinált) A „mit” azért mondtam, mert értelemszerű, hogy ha én is, akkor Neruci is jön.
- Természetesen – gyújtott rá az én barátom, és a pultnak dőlt. Félmeztelen volt és aaah. Ha láttál te már jó pasit. Na jó, nem, ez nem a nyáladzás helye.
- De szerencsére nincs olyan messze a börtön, hogy eltévedjünk, nem? – ez Neruci volt.
- Hát, ha a mi csapatunkon múlik – rázta meg a fejét Sasuke.
- Majd csomagolok kaját – mosolyodott el Neruci, mire Sasuke odament hozzá és a derekánál magához húzva megcsókolta.
- Egy álom nő vagy, bébi – suttogta neki oda, és ekkor egy kezet éreztem a fenekemen, ijedten felkaptam a fejem, és felnéztem Raynera.
- Én is álom nő vagyok? – vigyorogtam, mint egy jóllakott óvodás, és az arcom tiszta maszat lehetett a gofritól. Erre csak elvigyorodott és megpuszilta a fejem majd mindannyian visszamentünk a nappaliba ahol a két testvérpár és Jonathan épp a focit nézte. Stefan előre dőlve, két könyökkel a térdein támaszkodott, és nagyon koncentrált a játékra, mellette Dorian, felpakolta a lábait a dohányzóasztalra, és azon röhögött mikor valamelyik csatár eltaknyolt, mellette Narou aki a háttámlán pihentette a kezét, az ő ölébe ott voltak az ikre lábai, aki annyira érdekesnek találta a focit, hogy elfeküdve bealudt. Johnny pedig a jobb oldali fotelban, a laptopján valami nagyon fontosat csinálhatott, mert végre egyszer az életben komoly, értelmes, üzletember volt. A spanyolok a brazilok ellen meccs volt nem mellesleg.
- RÚGD MÁR BE!! – tajtékzott Narou – Ezért utálom a focit, EZÉRT, mert mindegyik egy két lábon járó szerencsétlenség! OTT VAN ELŐTTED A LABDA!! EZ MEGINT ELESETT! NE A TÉRDEDET FOGJAD MÁR TE PICSOGÓS KIS VILÁGVÉGE FEJŰ HANEM ÁLLJÁL FEL! Gyere le jó isten!
- Kurva jó! – röhögött Dóri – Ennek nyílt törése van!
- Lefosom!
- Nem tudok így dolgozni – motyogta Jonathan – Itt ordibáltok, mint a vademberek.
- Teszek rá! – csattant fel Narou megint – Ezért fognak nyerni a brazilok, mert a spanyol csatár olyan férfias, mint Naoki!
- Anyád – ez az öccse volt félálomban.
- Te inkább aludjál, ne hallgatózzál – dobott rá a fejére egy párnát a bátyja.
- Ne kapjál idegrohamot Silverman, a brazil hátvéd se valami nagy was is das – ült le Sasuke a földre törökülésbe.
- De az legalább véd! – és pont itt kaptak be a spanyolok egy gólt.
- Nagyon véd – ez Raynus volt, aki szintén leült a földre Sasu mellé – Ez már a harmadik gólja.
- Szabadrúgás jön! – ez én voltam, és felültem a fotelbe.
- Már miért jönne az? – ez Narou volt.
- Nem látod? Félrelökte a spanyol 10est, te gyökér!
- Jól tette. Az is egy nyomorék.
- De az nem csinált semmit.
- Pont ez az! Nem csinál semmit!
- Berúgja… Berúgja… - hajolt előre izgatottan Stefan – BERÚGTA! GÓL GECI! – kapta fel a fejét Stefan – A spanyolok a legjobbak kész, vége!
- Csak, mert benned is van spanyol vér – ez Raynus volt.
- Meg olasz is – vigyorodott el büszkén Dorian. Ekkor fényképező kattogást hallottam. Megfordítottam a fejem, és láttam, ahogy a kanapé mögül Nero csinál rólunk képet. Egymásra mosolyogtunk, majd ő leült a fotelem karfájára, és nézte velünk tovább a focit, kb. este kilencig, majd mindenki felment a szobájába, vagy a testvérekre nézve szobájukba aludni. Mert, hogy itt kétszemélyes szobák vannak, bár Jonathan elfoglalja azt a két helyet is magának.
- Na? Na? Na? – ültem rá a derekára, mikor beértünk végre a hálóba és ő elfeküdt az ágyon
 - Mi na? – fogta meg a fenekemet, amihez eskü már kezdek hozzászokni.
- Ma tök morci voltál mi a baj?
- Semmi – rázta meg a fejét, majd lemászva róla, mellé bújtam.
- Amúgy tetkót akarok – jelentettem ki.


Dorian

Már mindenki felment a kis szobácskájába csicsikálni, csak én, Neruci, és Matsuko üldögéltünk még ott. Azaz Nero mosogatott, Matsuko geci várta őt, én pedig csak lusta voltam felállni a kanapéról. A hercegnőmön láttam hogy jelenlegi legnagyobb félelme ez az édes hármas volt. Fél, hogy elárulom a kis kalandunkat mi? Hát ez rendkívül szórakoztató.
- Felmegyek bébi, jó? De ne maradj lent sokáig ezzel a fasszopóval – ásított egyet a szürke szemű geci. Fúúh… annyira, de annyira. .de annyira… Szavakkal nem lehet kifejezni mekkora mértékű féltékenységet, és irigységet érzek iránta.
- Rendben – mosolyodott el a szerelmem és mintha megkönnyebbült volna. Nagyon édesen és erotikusan csókot váltottak (fúúh) és nagyban csilingelve (a dögcédulája miatt) felbaktatott az emeletre.
- Jól látom, hogy félsz hercegnőm? – gyújtottam rá vigyorogva, elrakva a zsebembe a telefonom.
- Ne baszakodj Dorian – sóhajtott idegesen és egy kis mosogatószert tett a szivacsra – Hagyj békén.
- Azt sajnos nem tehetem – kuncogtam fel – Hiszen szerelmes vagyok beléd.
- Pfff –röhögött fel. Erre összehúztam a szemem – Nem vagy te szerelmes belém – rakta le a flakont maga mellé, mire odarobogtam és a cigimet pont a kezétől, két milliméterre nyomtam el. Ijedten elrántotta a kezét, én pedig idegesen meredtem rá. Ti is észrevehettétek, hogy nem épp vagyok kedves és ölelgetnivaló, mikor ideges vagyok? Egymás arcát fürkésztük, ő riadtan, és dühösen. Én szólaltam meg előbb.
- Ne kérdőjelezd meg az érzéseimet Nero. Nem szeretem.
- Ha szeretnél, békén hagynál!
- Nem! Szeretlek, ezért harcolok érted! A módszereimmel – nyúltam egy szürke fürtjéhez és az ujjamra tekertem – Ne félj hercegnőm, nem mondom el Matsukonak a titkunkat, amíg nem adsz rá okot… hogy elmondjam – hajoltam a homlokához, hogy adjak rá egy puszit, de idegesen ellökte az arcomat, mire felkuncogtam és én is felgaloppoztam a szobámba, mert már geci fáradt voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése