2015. október 31., szombat

02. VII. Fejezet

Narou

Másnap hét előtt keltem fel. Rémálmom volt, de ez már mellékes. Szó, felkeltem, megcsináltam Naokinak a melegtejét, fogadtam a reggelijét a nővértől, aki megkérdezte, hogy mindennap a kórházban kívánok-e aludni, mert akkor hoz nekem tiszta ágyneműt. A válaszom csak egy szimpla „Jha” volt, és rácsuktam az ajtót. Az öcsém, kb. tízkor méltóztatott felkelni, akkor megitta a tejét (addigra újat kellett csinálnom), reggelizett, (azaz megreggeliztettem) és bekapcsolta a TV-t. Addig én a hozott macbookomon kerestem rá a csávóra, aki elütötte Naokit, az egyik rendőrségi oldalon, hogy végül mi lett vele. (mert amúgy, amíg az öcsi kómában volt én gecire feljelentettem a csávót.) Halálra ítélést vártam, de e helyett csak börtönt kapott!!! FELTUDJÁTOK EZT FOGNI?! NYOLC KIBASZOTT ÉVET KAPOTT. PEDIG MEGÖLTE AZ ÖCSÉMET!!! De mivel nem cserbenhagyásos gázolás történt, ezért csak NYOLC ÉVET KAPOTT. Egyből lecsaptam a gépem fedelét, és idegesen magam mellé dobtam. Halált érdemelne az a geci. Naoki persze egyből megérezte, hogy valami nincs rendben, de nem akartam neki elmondani, ezért kussoltam erről. Nem hiányzik, hogy ő is felbassza magát rajta.
Kibeszéltük a kórházi TV műsorait, hogy mennyire ótvar szar az összes, megebédeltettem, kivittem mosdóra, majd ő úgy dél fele bealudt. Én addig bepakoltam a ruháit a kórházi szekrényébe, mert itt lesz egy darabig, meg kivittem a reggeli és az ebéd tányérját, is, majd végre valahára leültem az ágyamra, és benyomtam a TV-t. Kb egy óra körül nyílt az ajtó, azt hittem megint a nővér az és már förmedtem volna rá, hogy „Hagyjon már élni!!” , mikor megláttam, hogy Nero áll az ajtóban. Ellágyultak az arcvonásaim. (Nagyon idegesített már az a nővérke, állandóan a nyakamba lihegett)
- Jó napot – köszönt mosolyogva.
- Napot’ – lepődtem meg – Te meg, mi járatban?
- Jöttem látogatni! Meg hoztam ajándékot – lépett közelebb, és lerakta a két ágy között lévő éjjeli szekrényre a táskáját, amiből előhúzott egy dobozt, és felém nyújtotta – Tessék.
Elvigyorodtam.
- Miért kapom?
- Mert tegnap nem ettél a tortából. Gondoltam, hozok neked abból, ami tegnap maradt, így ezt bátyámmal hagytunk neked belőle.
Elkerekedtek a szemeim. Ez geci jól esett.
- Köszönöm – fogadtam el és felemelkedve az ágyról, nyomtam az arcára egy puszit, amire csak mosolyogva szemet forgatott. Hát igen. Kihasználok minden alkalmat. Közben az öcsém is felkelt, nagyokat (és fájdalmasan) nyújtózkodva.
 - Jó reggelt, Csipkerózsika. Kérsz? – tartottam Naoki felé a dobozt, de álmosan megrázta a fejét.
- Nem köszi – ásított egy nagyot.
- És te? – tartottam Nero felé is, aki szintén fejet rázott.
- Nem, én ettem már tegnap duplán is!
Vállat vontam.
- Akkor jó étvágyat – nyitottam ki a dobozt, és egy szelet torta integetett ki nekem belőle – Mi ez, puncsos torta?
- Az a másik kedvencem, még jó hogy! – vigyorodott el édesen – Más tortát nem is vagyok hajlandó megenni ezen, meg a doboson kívül! Na jó, ha muszáj akkor talán. Mondjuk a túrósat…
Mosolyogva fejet ráztam, és elővéve egy műanyag villát az éjjeliszekrényből neki kezdtem.
- Gyakrabban mosolyoghatnál amúgy – pakolt ki még egy adag forrócsokoládét a szekrényre.
- Nem az én stílusom – pillantottam rá, majd ismét a tortára – Milyen érzés 18-nak lenni? Legálisan ihatsz alkoholt! – vigyorodtam el.
- Mert én azt sűrűn iszom – nevetett, és felém nyújtott egy ugyanolyan termoszt, amit előbb lerakott az öcsémnek az asztalra – Ez is a tiéd.
- Hát ez meg? – pislogtam nagyokat, mikor elvettem.
- Kettőt tippelhetsz.
Lecsavartam a tetejét, és beleittam.
- Forró csoki?
- Aha! Túl sokat csináltam, szóval hoztam neked is!
- El leszek kényeztetve – ittam bele még egyszer, és kaptam be egy falatot a tortából. Geci finom mindkettő.
- Most megengedett neked – húzott a két ágy közé egy széket, és leült rá – Hoztam Miminek is, csak ő később jön.
Amolyan „Áh, értem” fejjel bólogattam teli szájjal, és bevettem még egy falatot. De rég ettem geci.
Dumáltunk meg minden, mikor egyszer csak nyílt az ajtó, pont mikor leraktam a papírtányért az éjjeli szekrényre. Egy magas, szálkás testalkatú, vékony, sötét hajú (mintha nagyon sötétszürke lett volna), szürke szemű, kifejezéstelen arcú, porcelánfehér bőrű, fiatal orvos jött be lassan, rugalmas léptekkel.
- Jó napot. Alexander Carteret vagyok. A kórház idegspecialistája, és pszichológusa. A halálból visszatért betegeknek az idegállapotát vagyok köteles mérni. A CT vizsgálat során mi már találkoztunk, igaz Naoki? Még tegnap.
Tegezi az öcsém? Mi a fasz? Naoki vonakodva bólintott.
- Aha…
- Ön bizonyára az ikertestvére, igazam van? – nézett rám, de az arca egy fikarcnyit se változott, nem mosolygott, nem is volt ideges, csak fapofával nézett rám.
- Ja. Narou Silverman.
- Már sokat hallottam magáról, nagyon örvendek – nyújtotta a kezét, én pedig összehúzott szemöldökkel méregettem a hapekot. Nem szimpatikus nekem.
- Szintúgy – hazudtam, és kezet ráztam vele, de akaratlanul is óvatosan megszorítottam a kezét, viszont erre se rezdült meg az arca.
- A szép hölgy pedig, bizonyára Nero Roosie. Hallottam már önről is, gyakran törzsvendége a kórházaknak nem igaz? Nemrégiben Sasuke Matsuko fiatalúr oldalán volt itt fellelhető nem?
- De… De igen – pislogott nagyokat Nero.
- Örvendek – nyújtott Neronak kezet, mire ő elfogadta. Annyira kibaszottul nem szimpi nekem ez a pacák, hogy az valami elmondhatatlan. Elengedte Nero kezét, és az öcsémhez sétált, és leült az ágyára.
- Hogy érzed magad Naoki?
- Hát… jól.
- Tudtál aludni?
- Aha, most keltem fel.
- Remek. Neked rendesen még be sem mutatkoztam. Örülök, hogy megismerhetlek – nyújtotta felé a kezét, de az öcsém nem fogta meg.
- Öhm… - nyelt egyet – Nem lehetne… hogy előbb megmossa a kezét?
Erre konkrétan majdnem hátraestem. Naoki soha sem volt ilyen… hogy is mondjam. Modortalan. Az inkább rám vall. Erre egymásra néztünk Neroval, de a csávónak erre sem változott az arckifejezése, egész egyszerűen bement a szobából nyíló fürdőszobában, és pár pillanat múlva, már kezet törölve jött elő.
- Most már jobb? – nyújtotta felé ismét a kezét, de Naoki félrenézett.
- Naoki… – szóltam rá finoman.
- Hagyja – rám pedig a doktor szólt, mintha ismerné már Naokit, ez is rohadtul szúrta a szemem, és elővéve a köpenyéből egy fehér kesztyűt felvette – És így?
Az öcsém itt már vonakodva odanyújtotta a begipszelt kezét, és esetlenül kezet rázott vele.
- Értem… - gondolkodott el, az orvos majd felém fordult.
- Megkérhetem valamire?
„Nem”. Válaszoltam volna.
- Mire?
- Idejönne, és kezet fogna az öccsével?
Vállat vontam, és leugorva az ágyról odamentem, és a kezem nyújtottam felé. Habozás nélkül megfogta, és kezet ráztunk.
- Értem… - bólogatott ismét – Még ma visszajövök ellenőrizni téged Naoki, rendben? Addig ébredj föl teljesen.
- Igyekszem… - nézett félre kimerülten.
- Szereted a cukorkát?
Itt az öcsém szeme felcsillant. Megfeszültem, de Nero megfogta a vállamat, és amolyan „Nyugi” tekintettel. DE FASZOM. NEKEM EZ AZ ORVOS GECIRE NEM SZIMPI. Valami van benne, ami miatt le akarom fejelni.
- Tessék – vett elő a zsebéből – A gyermek betegek számára van ez a zsebemben, de most az egyszer tehetek kivételt.
- Az öcsém cukorbeteg – szóltam bele hirtelen. Felém fordult, és meglepettség futott át a kifejezéstelen arcán.
- Nem volt leírva a kórképében.
- Az öcsém cukorbeteg – ismételten.
- Hát rendben – rakta el a cukrot, mire az öcsém lebiggyesztette a száját – Akkor majd még jövök. Szia Naoki. Kisasszony – biccentett Neronak, majd rám nézett, és hűvösebb hangsúllyal tőlem is elköszönt – Uram.
És ezzel ki is ment.
- Mi volt ez Narou? – nézett rám értetlenül Nero, én pedig csak félrenéztem.
 - Zavart ez az orvos.
- Áhh semmi baj – legyintett az öcsém – Úgy se fogadtam volna el, így utólag belegondolva. Hozzáért – ezzel a fal felé fordult, és valószínűleg elszundikált megint, én pedig morcosan leülve az ágyra, belekortyoltam a forró csokimba.
Körülbelül három fele suhant be a törpe szar is a kórházba, ám most a colos gyerek nélkül.
- A stricid hol hagytad?
- Áh, Sasukeval találkozik az Infernoban.
Erre láttam, hogy Nero megfeszül a széken, de nem szóltam be, csak félrenéztem, és inkább óvatosan felkeltettem az öcsém, mielőtt átaludja a napot.


Sasuke

Fél háromkor én már az Infernoban ültem, és Bob fejmosását hallgattam, még a jó múltkori baleset miatt.
- Hát normális vagy?! – kérdezte meg tőlem, már negyedszerre minimum.
- Nem – ismételtem el unottan már sokadjára, a pulton könyökölve.
- Meg is halhattál volna!
- Tulajdonképpen majdnem meghaltam.
- Hát te nem vagy normális, édes fiam!! – fogta a fejét, én pedig szemet forgattam. Kezdtem már nagyon unni, már harakirit akartam helyben végezni, ugyanis unalmamban, egy zsebemben lévő zselés tollal (ne kérdezzétek, hogy került oda) elkezdtem kukikat firkálgatni a pultra, mikor bejött a haverom, és leült mellém.
- Cső.
- Cs’ – köszöntem vissza – Késtél. Már lassan negyed négy.
- Én megtehetem. Mimit el kellett dobnom a kórházig.
- Kérsz valamit? – böktem az előttem lévő pohárra.
- Mi van benne? – emelte meg a fél szemöldökét.
- Nestea – mosolyodtam el erőltetettem – Jobb, mint a whisky meg pálinka! Meg kell kóstolnod!
Ezen felkacagott.
- Képzelem! Ki is próbálom! Bob! – kocogtatta meg a pultot, mire az említett felé fordult – Egggy – nézett végig a hűtőben a kínálaton az állát vakargatva – Cseresznyevirágos Nesteát kérek szépen, csakhogy kellőképp buzis legyek!
- Jól teszed, én is azt iszom! – emeltem meg a poharam, és mikor kiöntötték neki is, koccintottunk – Hercegnők lettünk, hivatalosan is.
- Kinek kell az alkohol, mikor ihatok cseresznyevirágos Nesteát is!
- Ámen! – és ezzel legurítottam a torkomon azt a maradékot, ami a pohárban volt. Közben valami férfi leesett a székről, de olyan ábrázattal, mintha a nászéjszakájáról flashbackjei lettek volna minimum. Okami összeszedte, és beültette a sarokba, mintha valaki megnyomta volna a replay gombot, az ipse megint eldőlt ugyanúgy. Most már senki sem szedte fel. Én pedig tovább szórakoztattam magam, a farkak firkálgatásával, ráér Bob később is megenni ezért.
- Amúgy elég fosul nézel ki.
- Nem is tudom, kinek köszönhetem – húztam gúnyos vigyorra a számat.
- Nem úgy értem. Mimi mesélte, hogy jártál tegnap Neronál.
Itt megállt a toll a kezemben. A másik herét már nem rajzoltam meg.
- Ja – válaszoltam röviden, és kértem egy pohár „téli” Nesteát (azt a szilvásat), mert fő a változatosság.
- És mi volt?
- Azt hiszem, végleg vége – meredtem tovább a pultra, és egy „Bocsi”-t firkantottam a tucat fallosz mellé.
- Mondtál neki valamit?!
Megráztam a fejem.
- Boldog Szülinapot kívántam.
- Akkor?!
- A bátyja konkrétan körülírta azt, hogy én mekkora egy nők érzéseivel játszó, utolsó, bumburnyák, galád, szégyenletes, alantas, szemét mocsok rohadék vagyok.
- És Nero?
- Szerintem, egyetértett vele – kaptam ki a poharam, és belekortyoltam.
- Úgyis kibékültök – küldte le ő is a teáját. Ezen hitetlenül felnevettem.
- Nem úgy nézett ki testvérem, mint aki békülni akar! Szerintem Nero utál, mint a szart.
- Dehogy utál…
Erre fejet ráztam.
- Tudom, hogy nem utál – fejezte be a mondatot.

- Ez itt Nero bugyija? – emelte fel az ágyamon lévő tangát, furcsa fejjel, mikor átszivárgott hozzánk a „nagy ivászat” után. Kikaptam a kezéből.
- Nem? – dobtam be az ágy mögé. Ja, az övé volt amúgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése