2015. december 29., kedd

02. XCV. Fejezet

Dorian

- Mi ez a morcos arc, drágám? – piszkálgattam meg a maci kezével az arcát, mikor Chani és Stacy már eltűntek az emeleten, gondolom átöltözni – Ne legyél velem ilyen kis morciii – kuncogtam, mire kikapta a kezemből a medvét.
- Ne piszkáld Heroldot, és ne kényszerítsd dolgokra! – simogatta meg a maci fejét.
- Te adtad nekem ide őt! – dőltem hátra – Nem, hogy megköszönnéd a segítségem!
Erre csak rám nézett, majd sóhajtott.
- Köszi…
- Ehhh… ez nem volt túl meggyőző – húztam a szám.
- Most gondolkozom!
- Mégis min töri azt a gyönyörű buksiját az én egyetlen hercegnőm?
- Azon… hogy mégis mi volt az a mosoly, meg azaz utalgatás az előbb! A mosolyodba lágyságot fedeztem fel, Dorian! Ez ijesztő – nézett rám frusztráltan.
- Ijesztő a lágyabb mosolyom? – „bántódtam meg”, majd ismét elvigyorodtam – De észrevetted az utalást a szavaim mögött, ügyes az én kedvesem!
- Miért látogatsz meg mindig? – bökte ki a kérdést – Tudod, hogy nem fogok neked SOHA megbocsátani ezért!
- Ha így is lesz, nem érdekel – dőltem hátra szórakozottan, és a szőke fürtjei közül, egyet az ujjamra tekertem – Mert szeretlek. És harcolok érted, a magam módszereivel, de ezt már elmondtam! Ha kell évekig, mert szerelmes vagyok, és csak rád gondolok mindig. Nem is akarok már más nőket, csak a nyakukban lévő ékszereket – ismertem be – Mindig te jutsz az eszembe mindenről, mindennap ott motoszkálsz a fejemben. Először zavart, mert idegesített, hogy már csak a gondolatod is felizgat, de aztán rájöttem, hogy szerelmes vagyok, és most már nem olyan vészes. Főleg, hogy nem vagy együtt Matsukoval. Akkor abba majdnem beleőrültem, nagyon fájt.
- Fájt? – lepődött meg teljesen.
- Elviselhetetlenül, mindennap egy kibaszott pokol volt. A gyomrom görcsölt, és fájt, a szívem összeszorult, amikor megláttalak titeket. És az volt a feltett szándékom hogy külön menjetek... Mert szeretlek.
- Még mindig nem tudom elhinni – nézett félre kissé idegesen, gondolom, mert felhoztam a drága exét.
- Akkor ne hidd – vontam vállat – Csak ne kérdőjelezz meg mert, arra morcos leszek – kuncogtam fel.
- Mi a célod ezzel…? Hogy mindennap idejössz? Hiszen te vagy Dorian Costa Mendez. Valami hátsószándékod biztos van, de nem csinálsz semmit igazán!
- Hogy mi a célom? – vakargattam meg az állam – Jó kérdés hercegnő, de azt hiszem az, hogy szeress.
- Szeresselek?! – horkant fel.
- Igen. És, hogy láthassalak – vallottam be, ám ekkor kivágódott a bejárati ajtó, és egy törpilla állt ott az ajtóban, fehér toppban, és egy barna picsa nadrágban. Na, ez is jókor jön…
- NERO!! HAD ALUDJAK ITT!! – tört ki magából könnyezve.


Mimoza

Lélekszakadva futottam az utcánkon keresztül, mintha puskából lőttek volna ki. Nem céltalanul természetesen, egyenesen Nerucim házához sprinteltem, mint valami űzött vad. Közben megállás nélkül magam mögé pillantgattam, hogy biztos nem követ-e az én megbolondult bátyám. Ám mikor odaértem (fingom sincs, hány kiló métert futottam le), és remegve kifújtam magam, elég érdekes látvány fogadott. Miután megvolt a jelenetem, és kellőképp kilihegtem magam, rá is kérdeztem, mielőtt Nero megszólalhatott volna.
- Hát ez meg? – fújtam ki magam az ajtóban és az éppen kanapén terpeszkedő Dorianra – Mi a faszt keres ez itt?
- „Ez”?? – kuncogott fel Dóri – Ejnye-bejnye törpilla, hát nem lehet így beszélni a másikról!
- Mi történt Mimi? – sietett oda hozzám Nero, de csak idegesen félrenéztem.
- Semmi. Csak had maradjak itt…
- Mimi… - pillantgatott rám aggódva.
- Csak had maradjak itt! – emeltem meg kicsit a hangom könyörögve, és bekönnyeztem, majd Nero nyakába borultam és sírva fakadtam – Nero... Nero… kérlek, had maradjak itt!! – szorítottam erősen, mire kissé felszisszent – Nem akarok sehova se menni! Nem akarok fiúkat a közelembe csak téged! Maradhatok? – sírtam a vállába, mint valami gyerek, aki most kapta vissza a mamáját. Nem tudom, hogy elmondjam-e neki. Kiskorunk óta ismerjük egymást, így Nero is kiskora óta ismeri Joshuat, ahogy én is Chanit, kicsiként együtt játszottunk.
- Nincs semmi baj, Mimi…! Majd én vigyázok rád, rendben? – simogatta meg a fejem anyáskodón, mire szipogva, hevesen bólogattam – Dorian…- fordult az említetthez, kissé csípősen, aki felállt a kanapéról.
- Nem probléma hercegnő, az óhajod számomra parancs – nyújtózkodott ki jólesően, bár látványosan nem örült neki, hogy el kell mennie – De ajánlom, hogy ne hanyagolj el túlságosan, akkor morcos leszek – kuncogott fel – Majd még jövök.
- Ne gyere! – vágta rá zsigerből a barátosném, és szúrósan méregette őt, miközben simogatta a hátamat, és egy puszit nyomott a fejemre. De az a geci MEG AZ Ő ARCÁRA ADOTT PUSZIT. Morcosan közelebb bújtam a barátnőmhöz, és gyilkos tekintettel méregettem azt a róka gecit, ahogy Nero is. Csak a barátosném, még le is törölte az arcát morcosan.
- Ne legyél velem ilyen nyers, hercegnőm, megbántasz – nyújtotta ki gúnyosan a nyelvét, majd az éppen akkor lejövő Chaninak és Stacynek is integetett – Viszlát, Chani, Stacy, aztán vigyázz a babára, hiszen mind annyira várjuk! És senki se szeretné azt a balesetet… igaz? – mosolygott először Chanira, aztán a nőjére, de a tekintete akkor olyan… fondorlatos, ravasz, gerinctelen és… számító volt, jobban, mint általában. És, hogy érezzétek mennyire; kirázott tőle a hideg. Ő egy igazi róka. Még Stacy is félretekintett, mert nem bírta állni a tekintetét, de Chani ebből semmit se vett észre, mert ő meg valami barátságos golden retrieverre hajazott abban a pillanatban.
- Igen, igen vigyázni fogok! Jössz legközelebb is, amúgy?
Itt Dorian Nerora nézett, amolyan „hoppá, hát mit tehetnénk?” féle elfojtott viyorral.
- Természetesen! – és ezzel el is ment.
- CHANI! – csattant fel Nero.
- Mi van? – nézett körbe értetlenül – Bírom a csávót! Kicsit olyan, mint egy… róka, nem? Vagy csak engem emlékeztet arra az állatra?
- Nem – sóhajtott Nero – Nem csak téged.
Nagyjából Nero ölelésének és illatának hála, sikerült lenyugodnom, és csak akkor regisztráltam be teljesen az információt.
- MILYEN BABA?! – hüledeztem. Na, Chani mint akit ágyúból lőttek ki, ott termett mellettem.
- Hello, hello Minike! – virult ki teljesen – Te is itt vagy? Észre se vettelek! Mikor érkeztél?
- Pár… perce – pislogtam nagyokat, de már folytatta is.
- A kérdésedre válaszolva pedig… ezt hallgasd… felkészültél?
- Asszem’ – bólintottam, és érdeklődve felnéztem Nerora, aki csak mosolyogva szemet forgatott.
- APA LESZEK!! – mondta ki a meglepetést, mire majdnem hátast dobtam és összepacsiztunk.
- Gratulálok, Chani!! Remek apuka leszel!!!
- Ugye?? Szerintem is!!
- Na, jól van te Csoda Fater! – nevetett fel Nero – Mi Mimivel felmegyünk a szobába rendben??
- Visztek videokamerát is a nagy hancurpartiho… - ám nem tudta befejezni, mert a húga lekevert a tarkójára egy tockost – ÁUUHH! Oké, oké, értettem!
Mi pedig Nerucival felmentünk a szobájába. Egyre jobban éreztem, magam, talán először igazán ezen a napon. Imádok Neroéknál aludni. Persze Nero is aludt párszor nálunk, mikor Joshua a jó napjait élte. Nem azért, de itt rettentően jó a közeg. Ez kellett nekem. Sok, sok pozitív energia, amit a Roosie család áraszt magából. Nero adott nekem egy toppot, és egy kisgatyát alvósnak, meg megágyazott kettőnknek, az ő ágyán, aztán mindketten leültünk közel egymáshoz a babfotelbe, és mivel látta rajtam, hogy nem akarok róla beszélni (győzködött, geci sokat) inkább amellett döntött, hogy felvidít, és eltereli a gondolataimat. Éppen a Pearl Harbor közepénél tartottunk, mikor csöngettek. Nem igazán zavartattuk magunkat, csak mikor egy nevet hallottunk meg, elnyomva az ajtótól, lent a földszintről.
- Joshua?? – hallottuk Chani meglepődött hangját – Szia haver, mi járatban vagy erre?
- Szia Chani, csak a húgomat keresem. Mimi itt van?
Elkerekedett a szemem, és megremegtem egész testemben. Nero aggódon pillantott rám, majd a tekintete elszánttá változott, és levéve az öléből a laptopot, kisietett az ajtón.
- Nero… várj! – suttogtam utána elhaló hangon, és én is felsiettem, de a lépcső tetején megtorpantam. Ott állt Joshua, egy szürke atlétába, a kócos sötét hajával… és az ideges alig palástolható tekintetével.
- Mimi ma itt alszik, Josh – lépett mellé Nero elég hajthatatlan tekintettel. Így, hogy egymás mellett állnak, Joshua több mint másfél fejjel magasabb volt a barátnőmnél.
- Szóval itt van?? – nézett fel, és kiszúrt engem, én pedig reflexszerűen hátráltam a bátyámtól egy lépést, pedig egy komplett lépcsősor választott minket el. Még mindig be van kattanva. Mikor tisztul már ki a feje?!
- Igen itt, de ma itt alszik, ha nem baj! – folytatta Nero eltökélten.
- De, Nero baj! Mert… Mert Mimivel van egy kis elintézni valónk – kezdett el nyújtózkodni a nyakával, hogy jobban rám lásson.
- Az ráér holnap is, nem? – szólt bele Chani értetlenül.
- Nem, ez… ez elég sürgős.
- Szerintem is ráér – ez Stacy volt, akire a bátyám hitetlenül nézett, mert nem igazán ismeri – Hagyd most a húgodat!
- Holnap reggel gyere vissza Josh! – kontrázott Nero is.
- Nem! – emelte meg egy kicsit a hangját – Ne haragudjatok, Chani, Nero – nézett a két Roosiera (Stacyt szerintem direkt kihagyta) – De ez az én, és a húgom ügye. Családi vita volt köztünk kissé, ezt nekünk kell megoldani, nem? – nézett bele a szemembe, mire nyeltem egyet, és Chanira és Nerora néztem.
- Figyelj Josh, most mindketten idegesek vagytok, ezt nyugodtan kéne megbeszélnetek majd holnap… - folytatta a győzködést Chani – Nem baj, ha Minike itt van, mi örülünk neki.
- Pontosan! – vágta rá Nero, és még Stacy is bólintott, ami igazán jól esett. Ám Joshua ellentmondást nem tűrően rám nézett, majd besietett a házba, fel a lépcsőn, és megragadta a kezem, (finomabban, hogy azért ne sejtsenek semmit).
- Én most akarom vele megbeszélni. Bocsánatot akarok tőle kérni! Négy szemközt! – húzott le a lépcsőről – Majd holnap átjöhet Mimi, ígérem! – MÉG MOSOLYGOTT IS! Álszent!!


Naoki

- Oké, és most mondd kedvesen – lógattam le a lábam a bárpultos konyha egyik magas székéről. Éppen a bocsánatkérést gyakoroltuk bátyámmal, hogy legalább bocsánatot tudjon kérni rendesen Nerotól, mint aki tényleg sajnálja.
- Hogy lehet a „Bocsánatot”, kedvesen mondani?! – háborodott fel.
- Hát nem úgy, ahogy te csinálod! – fintorodtam el.
- Legyek egy nyálas kis buzi, mint te? Inkább nem… - fintorodott el ő is.
- Az nem nyálas buziság, ha sajnálsz valamit, az előbb is sajnáltad!
- De te egy kis buzi vagy, neked mondhatok akármilyen nyálas dolgot, te nem nézel furcsán, mert csöpögsz a nyáltól!
- ANYÁD. Nem vagyok ficsúr Leon geci!
- Jó… az tényleg nem, az már hardcore szint – gondolkodott el.
- Komolyan sajnálod, hogy nem tudtad befogni azt a nagy pofádat?!
- Nem!! – vágta rá.
- De legalább tűnjön úgy! – már könyörögtem szinte. Ennyit a hadműveletről. Nero előbb szeretne bele Dorianba (pedig az is elég lehetetlen), mint ebbe a faszba. Na ebbe én se szeretnék bele, ha lány lennék. Ez egy tuskó… Egy ösztönlégy. Egy here.
- Ő is tudja, hogy nem sajnálom!
- Mondtam, hogy a terv be van fuccsolva! – temettem a tenyerembe az arcom – Annyi érzés van benned, mint egy teáskanálban!
- Bekaphatod Naoki, azt mondtam, segíts, nem pedig azt, hogy okoskodj!!
- Előbb pedig tök őszintének tűnt! Amikor nekem mondtad!
- Mert akkor nem azt sajnáltam, hogy szétmentek, hanem, hogy emiatt szégyenkeztél! De a galambomtól azért kéne bocsánatot kérnem, mert beleszóltam a kapcsolatukba! Azt meg gecire nem sajnálom, sőt örültem neki!
- Reménytelen vagy, te sohasem fogsz megváltozni… - sóhajtottam megrázva a fejem.
- Ez így van! – húzta ki magam büszkén, bár én erre nem lennék büszke – Na mosogassál – legyintett le – Máshoz nem értesz.
- Anyád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése